Godmorgon

I morses hade vi våran planerade strömavbrott på skolan, ( varför vet vi inte) så kom till matsalen där det var tända ljus. Precis när jag och Kimberlie kliver in i matsalen tänds lamporna men alla tyckte det var så mysigt så vi släkte ner lamporna igen. 
Sen hade vi svenska där vi gick igenom västgötalagen, var lite roligt läste att man fick betala 6 öre om man gjort en träl med barn, asså om man gjort en slav med barn. Sen fick man betala 21 mark om man dödade en fri man men dömdes man till stöld fick man betala med döden. 
Ganska intressant och se hur konstigt det var, att man kunde köpa sig fri från ett mord men inte en stöld. 
Vi kollade även på ordspråk från förr ett löd tex Man ska inte sälja skinnet förens man har skjutit björnen. Och med det medas att man inte ska ta ut segern i förväg. 
 
Nu har vi hund i två timmar, har nyss suttit i grupper och diskuterat hur man ska göra i olika tillfällen. Vi fick att vi skulle diskutera hur man fick en hund att inte hoppa eller hur man får den hanterbar. 
 
Efter lunchen ska vi ha tre timmar med praktiskt djursjukvård, då ska vi linda benen på hästar ( förra gången gjorde vi det på våran plasthäst:) Så nu ska vi ut och göra det på en livslevande häst som våran lärare säger,så det som satt som en kines förra gången och gör det nu får nog väldigt ont om hästen gör något! 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0