Matrast

Har nyss varit nere hos korna så luktar lite härlig ko! kontrollerade antal antikroppar i råmjölken för att se så att det var tillräckligt som kalven behövde ha för att skydda sig. Men båda exempeln som vi hade var dåliga alldelses för lite antikroppar.
Vi använde oss ungäfär av en sån här sticka som man satte ner i en behållare med råmjlök på en temperatur på ca 20grader. Om det bara var rött över ytan så var det inte alls bra med antikroppar och var det på det gula fältet ( i vårat fall ljusgrön) så var det hyfsat och och var det grönt över så var det okej.
Och varför det man kunde mäta så här var att antikropparna pressade den uppåt ju mer och tätare de var.
Snart ska vi kolla klart på filmen i Svenskan, en riktigt bra film tycker jag!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0